Degryse kritisch over start van Anderlecht

Degryse over start van Anderlecht: “Club waar het nooit goed genoeg is”

19 augustus om 11:32

In zijn wekelijkse column blikt Marc Degryse terug op de afgelopen speeldag van de Jupiler Pro League. Hij werpt een blik op de prestaties van RSC Anderlecht. Ondanks hun sterke start met een 10 op 12, blijft Degryse kritisch. 

"Anderlecht is een club waar het nooit goed genoeg is," stelt hij resoluut. Hoewel ze bovenaan staan, was de overwinning tegen KV Mechelen volgens Degryse allesbehalve overtuigend. “De ploeg mist momenteel klasse, vooral zonder ervaren spelers als Jan Vertonghen en Thorgan Hazard.”

Degryse wijst erop dat zelfs met de afwezigheid van deze sleutelspelers, de rest van het team nog steeds het shirt van Anderlecht draagt en aan de hoge verwachtingen moet voldoen. Hij vond dat verdediger Zanka een degelijke indruk maakte, maar benadrukt dat het veelzeggend is dat Coosemans de beste man op het veld was voor de Brusselaars. Dit illustreert volgens hem de "overlevingsmodus" waarin Anderlecht momenteel verkeert.

Hoewel de sterke punten al zichtbaar zijn, blijft er volgens Degryse veel werk aan de winkel voor Anderlecht. “De lat moet hoger liggen, zowel intern als bij de fans, die met de huidige 10 op 12 nog niet volledig tevreden zijn”, lezen we in HLN.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.