Riemer over goals Anderlecht en stilstaande fases

Riemer over goals Anderlecht: “Bij veel ploegen willen spelers daar niet op trainen”

19 augustus om 10:59

Brian Riemer prees de cruciale rol van stilstaande fases na de overwinning van RSC Anderlecht tegen KV Mechelen. Drie doelpunten, waarvan er twee tot stand kwamen na een knap uitgevoerde stilstaande fase. Riemer ziet het graag gebeuren. 

Riemer benadrukte op de persconferentie het belang van de stilstaande fases. Volgens hem is het iets dat bij veel teams niet serieus wordt genomen. “Je moet je spelers laten geloven in je ideeën,” verklaarde hij. “Bij veel ploegen willen spelers daar niet op trainen, maar bij ons zien we de impact ervan.”

De eerste treffer kwam na een ingestudeerde corner tussen Dreyer, Augustinsson en Zanka. De tweede goal volgde uit een lage pass van Amuzu naar Verschaeren, die de bal met een hakje terug speelde naar Amuzu, die vervolgens knap afrondde. Yannick Euvrard, de specialist in stilstaande fases bij Anderlecht, kreeg alle lof van Riemer. “Ik ben ontzettend tevreden voor Yannick. Ik weet hoeveel tijd en energie hij erin steekt,” aldus de coach.

Riemer hecht dan ook veel waarde aan stilstaande fases. Hij merkte op dat het een jaar duurde voordat dit echt resultaat opleverde bij Brentford, en verwacht dat ook bij Anderlecht die focus zijn vruchten zal afwerpen. “Gemiddeld heb je zo'n 60 stilstaande fases per wedstrijd. Dat zijn 60 kansen om een tegenstander pijn te doen,” concludeerde Riemer, geciteerd door Het Laatste Nieuws.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.