Peter Vandenbempt over Club Brugge en  Nicky Hayen

Vandenbempt: "Iedereen in Brugge wil blijven samenwerken met Hayen, maar..."

19 augustus om 11:40

Club Brugge is er tegen Royal Antwerp FC in geslaagd de rug te rechten. Ondanks blauw-zwart uiteindelijk een strafschop nodig had om z'n eerste drie punten van het seizoen te pakken, was het niveau qua inzet en energie een pak beter. Peter Vandenbempt ziet dat coach Nicky Hayen zo een erg goede zaak deed. 

Vandenbempt zag dat het resultaat zowel voor Club Brugge als Hayen persoonlijk erg belangrijk was. "Ook al is het nog vroeg op het seizoen, voor coach Nicky Hayen was het belangrijk dat hij tegen Antwerp zijn ploeg weer kon laten lijken op die van in de play-offs", stelt Vandenbempt bij Sporza

"Het vuur, de energie en de duidelijkheid van toen, hebben de bazen van bij de start van het seizoen gemist", gaat de analist verder. Volgens hem was het al redelijk duidelijk dat ze niet van plan waren om het nog enkele weken op zijn beloop te laten. 

Met de drie punten tegen Antwerp én de energie die Club Brugge - bij momenten - op de mat bracht, hebben Hayen en zijn troepen zo een gewenst antwoord gegeven. De ietwat moeizame zege blijkt toch genoeg te zijn om de hoop en het geloof in de ommekeer aan te wakkeren bij blauw-zwart. 

"Iedereen in Brugge wil blijven samenwerken met Hayen. Ze vinden hem allemaal een goede trainer", aldus Vandenbempt. "Maar de komende maanden zal er niet erg veel nodig zijn om hem zomaar aan de kant te schuiven", besluit hij. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.