KAA Gent door het oog van de Europese naald, voorbij Silkeborg IF na verlengingen

15 augustus om 23:02

KAA Gent speelde donderdag in de voorrondes van de Conference League met vuur. Uiteindelijk schakelde het Silkeborg IF pas uit na verlengingen met 3-2.

Gent gaf in de heenmatch een zege uit handen en begon met een 2-2 gelijkspel aan de return. Silkeborg IF bleek donderdag opnieuw een lastige klant voor de Buffalo's. Na iets meer dan een halfuur spelen kwamen de bezoekers ook op voorsprong via Adamsen. Het antwoord van Gent volgde meteen. Vijf minuten later stond het via Dean weer gelijk.

Gelijk in de 92e minuut
In het begin van de tweede helft moest Gent opnieuw achtervolgen. Opnieuw deed Adamsen de thuisploeg pijn. Hij trof naar vanaf elf meter. Gent moest daarna alles op alles zetten. De Europese uitschakeling lonkte, maar in de 92e minuut bracht Gandelman Gent alsnog langszij, 2-2.

Gandelman de man
In de verlengingen ging Gent volop voor de zege, maar Dean kon de thuisploeg niet bevrijden. In de tweede verlenging claimde Gent tevergeefs een strafschop. De scheidsrechter en de VAR waren van oordeel dat er geen overtreding werd gemaakt op Fernandez-Pardo. Uiteindelijk hadden de Buffalo's geen penalty nodig om te winnen. Gandelman kroonde zich definitief tot de held van de avond door in de 119e minuut de 3-2 op het bord te zetten.