Van der Elst:

Van der Elst waarschuwt: "Niet van uitgaan dat het goed komt met Club Brugge"

13 augustus om 10:33
Laatste update: 13 augustus om 10:43

Club Brugge wilde lessen trekken uit afgelopen seizoen, maar niets blijkt minder waar. Integendeel, de troepen van Nicky Hayen misten hun competitiestart volledig met een ondermaatse één op negen. Ligt de schuld bij de trainer? Franky Van der Elst ziet het plaatje veel groter.

Eigenlijk ligt de kiem bij de huidige dip nog bij vorig seizoen, vindt de analist. "Ik heb het al gezegd en ik herhaal het nog eens: dat Club nog eerste is geworden, was een mirakel. Een mirakel!", schreeuwt Van der Elst het uit bij Het NieuwsbladVolgens hem behaalde Club Brugge de titel toen vooral "omdat alles plots meezat". "Je mocht er toen niet van uitgaan dat het goed zou komen. Wel, nu ook niet", waarschuwt hij.

Club Brugge moet dus bijzonder waakzaam zijn. "Dramatiseren hoeft niet, maar doen alsof er niks aan de hand is, is ook niet verstandig", aldus Van der Elst. Uiteraard wordt in zulke situaties in de eerste plaats naar de trainer gekeken. Van der Elst zet Hayen deels uit de wind door naar de spelers te wijzen. "Daarom was het goed dat Hayen scherp was in zijn nabespreking."

Slechte flanken, geen leiderschap
Welke Bruggelingen vielen in zijn ogen dan door de mand? "De flanken zijn dramatisch", schuwt Van der Elst de straffe uitspraken niet. "Nusa toonde nog wel iets op Genk, Skov Olsen scoorde, maar daarmee was alles gezegd. Tzolis viel ok in. Skoras vind ik niet goed genoeg." Zij zijn niet de enigen, want ook de vleugelverdedigers moeten een stuk beter presteren. Diepe spits Gustaf Nilsson slikte al veel kritiek, maar Van der Elst merkt op dat het weinige gevaar via hem kwam.

Tot slot ziet The Fox nog één algemene tekortkoming binnen de kern van Club Brugge. "Wie neemt de ploeg bij de hand? Wie houdt de boel recht? Wie zet de anderen op scherp?", stelt hij open vragen. Een antwoord vindt Van der Elst niet.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.