Tijd voor Voetbal ziet probleem bij Club Brugge: "Hayen speelt toch met vuur"

14 augustus om 21:47
Laatste update: 14 augustus om 21:47

Club Brugge blijft stevig sukkelen en slaagde er ook afgelopen zondag niet om een eerste overwinning van het seizoen te boeken. Het werd 2-3 tegen KRC Genk, met achteraf ook een ontevreden Nicky Hayen. Bij Tijd voor Voetbal, de voetbalpodcast van VoetbalPrimeur.be, vreest men toch voor een probleem voor de Club Brugge-coach.

Een opvallend beeld alvast voor en tijdens de wedstrijd: Nicky Hayen die opnieuw op het veld stond met een grijze trui. Bijgeloof naar vorig seizoen, toen Hayen die trui tijdens de Play-Offs telkens aantrok tijdens wedstrijden? "Heel bizar toch dat Hayen nu na een minder begin teruggrijpt naar die grijze trui", begint adjunct-hoofdredacteur Glenn Schrader.

"Maar bijgeloof is wel iets belangrijk in het voetbal", countert Michiel Vercauteren nog. "Wel een grappig beeld", lacht Vincent Haegeman nog. "Maar een teken van vertrouwen in zichzelf is het ook niet", geeft Schrader nog mee."Al was dat vorig seizoen ook al", aldus Haegeman nog. "Je geeft aan je ploeg toch een vreemde boodschap als je aangeeft dat een overwinning afhangt van welke trui je aantrekt."

Een probleem voor Hayen
Trui of niet, er werd uiteindelijk toch met 3-2 verloren door Club Brugge, dat nu ook achterblijft met slechts een één op negen. "Zijn reactie achteraf vond ik wel heel gewaagde zet", gaat Haegeman verder. "Hij geeft aan dat het crisis is bij Club Brugge, wat ik heel vreemd vind. En hij legt de schuld ook voor een groot deel bij de spelers. Toch twee heel gewaagde uitspraken voor een trainer."

Uitspraken die volgens Haegeman ook meteen voor extra druk zorgen. "Het kan nog goed uitdraaien, maar hij heeft op die manier wel een soort mes op zijn eigen keel gezet. Dat is toch met vuur spelen."

"Al heeft hij misschien wel gewoon gelijk", geeft Vercauteren nog mee. "Je kan nog zoveel instructies geven aan je spelers als coach, maar zij moeten het nog altijd op de mat leggen. En qua intensiteit en wil is het gewoon een pak minder dan de Play-Offs vorig seizoen. Maar als je die trui nu terug moet bovenhalen, is het natuurlijk wel geen goed teken", geeft hij nog aan.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.