Leekens over Club Brugge in de Jupiler Pro League

Leekens over situatie Club Brugge: “Leiderschap met lange ij, heeft beste kern”

12 augustus om 23:27

Georges Leekens (75) wordt gevraagd naar de huidige situatie van de kampioen van de Jupiler Pro League. Blauw-Zwart behaalde tot nu toe 1 op 9. Leekens geeft aan dat het niet alleen de verantwoordelijkheid is van hoofdtrainer Nicky Hayen.

Leekens wordt gevraagd of de spelers van Club Brugge vrijuit gaan na de teleurstellende start van de Jupiler Pro League. “Allerminst. Ze moeten hun verantwoordelijkheid nemen. Ik las dat Hayen over leiderschap sprak. Wel, dezer dagen is het eerder lijderschap met een lange ij. Het niveau moet omhoog”, citeert Het Belang van Limburg Leekens.

Leekens heeft advies voor de selectie van Club Brugge. Er werd tot nu toe gelijkgespeeld tegen KV Mechelen en verloren van Standard en KRC Genk. “Dat ze gewoon eens beginnen met allemaal hun job te doen. Club heeft de beste kern – laat ons dat niet vergeten”, aldus Leekens.

Leekens wordt vervolgens gevraagd of Club Brugge dan met deze kern gemakkelijk Royal Antwerp FC kan oprollen in de aankomende Jupiler Pro League-match. “Nu trek je het in het belachelijke”, reageert Leekens met een lach.

“Club is het aan zijn status verplicht om te winnen. Je kunt wel tijd vragen, en Club verdient die ook na een lang seizoen, een zomer met een EK en veel nieuwe gezichten, maar de resultaten mogen zelfs in die context niet eindeloos uitblijven”

Leekens sluit af met hoop voor Club Brugge. “Club zal zijn waarden wel terugvinden. Het zal wel in zijn plooi vallen.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.