'Anderlecht laat Union (en Slavia) niet trainen in stadion'

Union werkt CL-duel af in Astridpark: 'Maar Anderlecht laat buren er niet trainen'

9 augustus om 09:15

Union Saint-Gilloise droomt van de Champions League, maar deed woensdag een slechte zaak. Op bezoek bij Slavia Praag ging het met 3-1 onderuit. In de terugwedstrijd moet de vicekampioen dus vol aan de bak. Die werkt het af in het Lotto Park van RSC Anderlecht, al zal er van trainen geen sprake zijn.

Union is van plan om haar Europese groepswedstrijden te betwisten in het Koning Boudewijnstadion, aangezien Anderlecht zelf ook een drukke Europese herfst wacht. In deze derde voorronde tegen Slavia Praag doet het echter nog een beroep op de buren. Toch heeft paars-wit één eis gesteld in de onderhandelingen: enkel de wedstrijd zelf mag in het Astridpark doorgaan, de afsluitende training niet, schrijft La Dernière Heure.

Dat geldt overigens voor zowel Union als Slavia Praag. Normaal gezien is het nochtans gebruikelijk dat beide ploegen daags voordien al eens kennis maken met het stadion en de grasmat. Net over dat laatste aspect maakte Anderlecht zich zorgen. Vorig seizoen werkte Union al een hele Europese campagne af in het Lotto Park. Daardoor ging de kwaliteit van het terrein snel achteruit.

Daar wil Anderlecht zich ditmaal voor hoeden. Zowel Union als Slavia zijn dat standpunt gevolgd. De Tsjechen hebben wel de toestemming gekregen om te trainen op Neerpede.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.