VAR-feed wordt volledig geïntegreerd in live-uitzending JPL

Groot nieuws! VAR-feed wordt volledig geïntegreerd in live-uitzending JPL

8 augustus om 16:02
Laatste update: 8 augustus om 17:17

Vanaf de aankomende speelronde wordt de VAR-feed volledig geïntegreerd in de live-uitzending van de Jupiler Pro League wanneer de ref naar de monitor wordt geroepen voor een on-field-review, deelt de Pro League via de officiële kanalen.

Dit is een gevolg van de samenwerking tussen de Pro League, DAZN en het Professional Refereeing Department. De Pro League geeft aan dat het op deze manier de transparantie van het beslissingsproces van de scheidsrechters en de VAR wil verhogen.

Dit betekent dat de VAR-feed bij een on-field review nu openbaar wordt. De kijker krijgt dezelfde beelden te zien waarop de scheidsrechter zich baseert om zijn beslissing te nemen bij een review in de Jupiler Pro League.

Daarnaast krijgt de kijker via een grafiek ook te zien welke situatie er gecheckt wordt. Het kan hier bijvoorbeeld gaan over een doelpunt, een strafschop of een rode kaart. Ook de reden van de check zoals bijvoorbeeld handspel wordt duidelijk gemaakt.

Tot slot krijgt de kijker het ook telkens te zien wanneer de VAR een buitenspellijn trekt om een beslissing te staven. De nieuwe reeks innovaties is er om de supporters inzicht te geven in het beslissingsproces van de arbitrage.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.