OFFICIEEL: OHL plukt Biron weg bij RWDM

OFFICIEEL: OH Leuven versterkt voorlinie met Biron, zeldzaam lichtpuntje bij RWDM

8 augustus om 10:13

Oud-Heverlee Leuven heeft opnieuw een slag geslagen op de transfermarkt. Mickaël Biron stapt over van RWDM, in eerste instantie op huurbasis. De aanvaller was vorig seizoen één van de weinige meevallers bij de gedegradeerde Molenbekenaars.

Via haar officiële kanalen heeft OHL de transfer van Biron aangekondigd. Tijdens deze jaargang '24/'25 huurt het de pijlsnelle aanvaller van RWDM, maar in de overeenkomst is ook een aankoopoptie opgenomen. Hoewel OHL dat niet zelf bevestigt, zou het om een verplichte formule gaan. De Leuvenaars betalen nu zo'n 300.000 euro en voegen daar volgend jaar nog eens 1,7 miljoen aan toe.

De 26-jarige Biron is geboren op Martinique en maakte de afgelopen twee jaar sier bij RWDM. In het jaar van de promotie kroonde hij zich tot clubtopschutter met zestien doelpunten. Ook in de Jupiler Pro League ging hij sterk van start, maar een blessure strooide al vroeg roet in het eten. Toch klokte Biron nog af op zeven treffers. Die konden RWDM evenwel niet behoeden voor degradatie.