OFFICIEEL: OHL verhuurt Toku opnieuw, nu naar Cyprus

OFFICIEEL: Toku komt valse start maar niet te boven, OHL verhuurt hem opnieuw

6 augustus om 10:22

Oud-Heverlee Leuven leent Emmanuel Toku opnieuw uit. De Ghanese middenvelder mocht zijn geluk vorig seizoen beproeven in Denemarken en gaat het nu proberen in Cyprus. AEL Limassol neemt hem voor een jaartje over.

Dat nieuws heeft OHL via haar officiële kanalen bekendgemaakt. Toku streek in januari 2023 neer aan Den Dreef met blijde verwachtingen, maar die kregen meteen een ferme knauw. Al in zijn allereerste wedstrijd, tegen KAA Gent, liep het mis. Toku liep een zware blessure op en moest maandenlang revalideren. 

Daar is de linksvoetige middenvelder eigenlijk nooit helemaal van hersteld. Vorig seizoen mocht hij terug ritme opdoen bij het Deense Aalborg, waar Toku vooral dienst deed als vaste invaller. Bij AEL Limassol hoopt hij ongetwijfeld om nog eens een basisplaats te veroveren. Zijn contract in Leuven loopt nog een jaar door, dus in principe zou Toku na zijn uitleenbeurt transfervrij zijn.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.