'Na Sagrado kan ook Schingtienne van OHL naar Serie A'

UPDATE: Schingtienne op weg naar Venezia: 'Deal lijkt snel rond'

21 augustus om 10:17
Laatste update: 21 augustus om 10:17

Jonge, Belgische verdediger uit de Jupiler Pro League blijken in trek in het buitenland. Zo zag Oud-Heverlee Leuven enkele dagen geleden Richie Sagrado naar de Serie A verkassen. Mogelijk volgt Joël Schingtienne zijn voorbeeld.

Sagrado ondertekende een contract bij SSC Venezia. Diezelfde club heeft nu ook een oogje laten vallen op zijn ex-ploegmaat Schingtienne. Onze landgenoot met Congolese roots brak vorig seizoen helemaal door bij OHL. Als vaste basiskracht viel hij op dankzij zijn duelkracht en lengte. Venezia gelooft dat de 21-jarige Schingtienne nu al een meerwaarde kan betekenen in de Serie A, meldt Het Nieuwsblad.

De Italiaanse promovendus heeft daar ook een mooi geldbedrag voor over. Dat zal ook nodig zijn, aangezien Schingtienne recent nog zijn verbintenis in Leuven verlengde tot medio 2026. Concreet trekt Venezia drie miljoen euro uit als transfersom. Daar zou via een bonussysteem nog eens 500.000 euro bovenop kunnen komen. Het is nu afwachten hoe OHL dat bod beoordeelt.

UPDATE: Joël Schingtienne lijkt wellicht te vertrekken bij Oud-Heverlee Leuven. De polyvalente verdediger twijfelde naar verluidt het afgelopen weekend al of spelen tegen Cercle Brugge nog een goed idee was, met zijn transfer in het achterhoofd. 

Volgens HLN lijkt de deal met Venezia nu snel rond te geraken. Schingtienne zou zo het voorbeeld van Richie Sagrado volgen, die eerder naar Venezia vertrok. Met Ominami hebben de Leuvenaren op dinsdag alvast een vervanger in huis gehaald.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.