'Tijd voor Voetbal' geeft Nilsson nog niet op: "Club Brugge heeft geen extra spits nodig"

6 augustus om 22:00
Laatste update: 6 augustus om 22:00

Club Brugge nam deze zomer afscheid van Igor Thiago en koos voor Gustaf Nilsson als nieuwe spits. De Zweedse aanvaller wist echter nog niet te scoren en overtuigen voor Blauw-Zwart. Heeft Club Brugge toch nog een extra spits nodig? 'Tijd voor Voetbal', de voetbalpodcast van VoetbalPrimeur.be spreekt er zich over uit.

Thiago kende afgelopen seizoen flink wat kritiek, maar werd uiteindelijk toch een grote voltreffer en wist een toptransfer naar Brentford te realiseren. Nilsson moet hem nu doen vergeten, maar echt overtuigen deed hij voorlopig nog niet.

"De problemen bij Club Brugge liggen niet voornamelijk aan Nilsson", neemt Michiel Vercauteren het nog op voor de spits. "Tegen KV Mechelen of Standard had Club Brugge met Thiago in de ploeg ook niet plots een zes op zes gepakt", geeft hij aan.

Al merkt Vercauteren ook op dat Nilsson voorlopig nog niet brengt wat Thiago bracht. "Ik weet ook niet of hij wel de ideale opvolger is van Thiago, maar ik verwacht wel dat hij zijn doelpunten dit seizoen gaat maken. Dus ik denk niet dat Club Brugge nog een extra spits nodig heeft", klinkt het.

Andere manier van voetballen
Voor Vincent Haegeman is het wel duidelijk dat Club Brugge nog zoekende is na het vertrek van Thiago. "Ze speelden Nilsson tegen Standard wel aan alsof hij Thiago is. Heel wat ballen vanuit de achterlinie werden meteen diep gestuurd naar Nilsson, die voor mij iets te geïsoleerd stond. Thiago kon een bal dan wel bijhouden, maar Nilsson is een ander type", klinkt het.

Volgens Haegeman moet men Nilsson dan ook anders gebruiken bij Club Brugge. "Hij is een man van de combinatie. Telkens hij de bal kreeg, wilde hij wel combineren met zijn ploegmaats, maar er stond nooit iemand echt rond hem. Vanaken kwam de bal bijvoorbeeld heel laag vragen, terwijl ik Vanaken heel dicht bij Nilsson zou zetten."

Hij vraagt zich dan ook af of Nicky Hayen niet aan een ander spelsysteem moet denken. "Misschien moet hij bij Club Brugge dan toch met twee spitsen gaan spelen", klinkt het. "En als dat niet gebeurt, moeten ze misschien toch een andere soort spits gaan halen", besluit hij.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.