Dylan Mbayo van KV Kortrijk naar PEC Zwolle

OFFICIEEL: Mbayo (KV Kortrijk) kiest voor avontuur in Eredivisie

7 augustus om 11:02

KV Kortrijk heeft woensdagochtend aangekondigd dat Dylan Mbayo opnieuw wordt uitgeleend. De pijlsnelle winger kiest voor een tweede avontuur in Nederland, ditmaal bij PEC Zwolle

PEC Zwolle zal Mbayo in eerste instantie huren, maar wist ook een aankoopoptie te bedingen. Het is niet duidelijk hoeveel de club uit de Eredivisie op tafel zal leggen om die te lichten. Volgens Transfermarkt heeft de voormalige Belgische jeugdinternational een marktwaarde van zo'n 500.000 euro.

Voor de ex-KAA Gent-speler is het zijn tweede avontuur in Nederland. Sinds afgelopen winter werd hij een half seizoen uitgeleend aan FC Dordrecht, in de Keuken Kampioen Divisie. Mbayo slaagde er twee keer in de netten te doen trillen, en leverde daarnaast drie assists af. 

Bij Kortrijk leek de ondertussen 22-jarige flankspeler niet meer in de plannen voor te komen onder Freyr Alexandersson. 'We wensen Dylan heel veel succes in Nederland!', klinkt het op X bij KVK. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.