Tavolieri: 'Kortrijk leent Mbayo uit mét aankoopoptie'

Tavolieri: 'Kortrijk leent Mbayo opnieuw uit aan Nederlandse club, ditmaal mét optie'

7 augustus om 09:51

KV Kortrijk staat op het punt om Dylan Mbayo (opnieuw) te laten gaan. PEC Zwolle zou de razendsnelle flankaanvaller huren. Het wordt het tweede avontuur voor Mbayo in Nederland.

Volgens geruchtenmaker Sasha Tavolieri kan er eigenlijk geen kink meer in de kabel komen. Mbayo bereikte al een overeenkomst over zijn persoonlijke voorwaarden. Woensdagvoormiddag heeft hij bovendien zijn medische proeven afgelegd. Er zou dus ook al een overeenkomst gevonden zijn tussen beide clubs. 

Kortrijk heeft afgesproken dat PEC Zwolle Mbayo in eerste instantie zal huren. Naar verluidt is er echter ook een aankoopoptie in die deal opgenomen. De vleugelaanvaller heeft in het Guldensporenstadion nog een contract lopen tot en met de zomer van 2026.

Voor Mbayo zou het een tweede passage zijn in Nederland. In januari stuurde KVK hem al eens naar onze noorderburen, toen weliswaar in de Keuken Kampioen Divisie, het tweede niveau. Bij FC Dordrecht stond hij de hele terugronde in de basis. Daarin scoorde Mbayo twee keer en leverde hij drie assists af.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.