Probleem bij Genk? “Steuckers speelt aan het tempo van de jaren vijftig”

Probleem bij Genk? “Hij speelt aan het tempo van de jaren vijftig”

6 augustus om 11:57

Hein Vanhaezebrouck besprak in Het Nieuwsblad de problemen van KRC Genk na hun 3-1 nederlaag tegen Oud-Heverlee Leuven. Volgens Vanhaezebrouck ligt de achilleshiel van Genk niet zozeer op de flanken, maar vooral op het middenveld. 

Hij merkte op dat de afwezigheid van Bryan Heynen een grote impact had op het team. "Achteraf gezien miste ik Bryan Heynen nog het meest. Bangoura is werkwillig, strijdt, maar is aan de bal te weinig," aldus Vanhaezebrouck. Hij benadrukte verder dat Heynen veel meer persoonlijkheid en uitstraling heeft dan Hrosovsky.

Vanhaezebrouck wees ook op het probleem dat niemand binnen het team de rol van leider op zich nam. Hierdoor moest Steuckers noodgedwongen de rol van spelverdeler invullen. Hij trok een parallel met een vroegere opmerking van een scout van KV Kortrijk over Hans Vanaken. "Hij speelt aan het tempo van de jaren vijftig." 

Vanhaezebrouck verduidelijkte dat hoewel Steuckers geen speler uit een vorige eeuw is, zijn spelwijze wel leek op die van decennia geleden. "Laag vanuit het veld, lang aan de bal. Het ergste was dat hij ook veel balverlies leed," voegde hij toe.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.