Vanhaezebrouck over Standard-Club Brugge: “Daarom bleef Vanaken zo laag”

Vanhaezebrouck over beslissing Hayen: “Daarom bleef Vanaken zo laag”

6 augustus om 11:31

Hein Vanhaezebrouck geeft in Het Nieuwsblad wekelijks zijn kijk op het voetbalweekend in de Jupiler Pro League. Ook Hein heeft de wedstrijd tussen Standard en Club Brugge aandachtig bekeken. 

In zijn analyse legde hij de 1-0 nederlaag van Club Brugge deels toe bij een foute keuze van trainer Nicky Hayen. Hij merkte op dat Hans Vanaken te veel ‘opkuiswerk’ moest leveren, wat volgens hem ook niet ideaal was. "Terwijl je met Onyedika, Odoi en Balanta wel body had. Jashari is een heel ander type. Die ballen zal hij nooit winnen. Dus moest De Oplosser (Vanaken) komen."

“Hij kwam heel laag voetballen om steun te geven, maar omdat Jashari nauwelijks aan de bal kwam en amper ballen veroverde, bleef Vanaken ook zo laag”, merkte Vanhaezebrouck op. “Dan kom je hem voorin tekort." 

Hierdoor moest Nielsen hoger spelen, wat volgens Vanhaezebrouck niet bij hem past. "Daardoor leek het dat Club moest onderdoen qua intensiteit, terwijl het er gewoon niet onderuit wist te voetballen."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.