'Tijd voor Voetbal' springt in de bres voor Debast: "Sporting is de ideale stap voor hem"

7 augustus om 18:56
Laatste update: 7 augustus om 18:56

Zeno Debast heeft zijn eerste officiële wedstrijd als speler van Sporting CP achter de rug en verloor de Supercup tegen Porto. Hij maakte ook geen enorme indruk en kreeg na enkele fouten ook flink wat kritiek van de Portugese pers en de eigen fans. Bij 'Tijd voor Voetbal', de voetbalpodcast van VoetbalPrimeur.be vreest men echter niet voor de verdediger.

Het jeugdproduct van RSC Anderlecht kende na zijn vertrek bij paars-wit meteen een moeilijk debuut en zag er in de Supercup tegen Porto niet altijd even goed uit. Op social media was de kritiek al bijzonder stevig, maar bij 'Tijd voor Voetbal' predikt men rust en ziet hem toch slagen bij Sporting.

"We weten allemaal wel dat het snel kan verkeren in het voetbal", begint Michiel Vercauteren. "Maar in de voorbereiding kreeg hij al heel wat lof en hij ging tegen Porto wel in de fout, maar ik zie hem nog altijd slagen in Portugal. Hij zal zijn kansen ook blijven krijgen en met Amorim heeft hij ook een coach die in hem gelooft."

Bij het panel denkt men ook dat Debast met de keuze voor Sporting de juiste keuze heeft gemaakt. "Sporting is één van de drie topclubs in Portugal en daarna is het toch een pak minder", gaat Vercauteren nog verder. "Er zal dus genoeg speelgelegenheid tegen mindere goden om daar dan automatismen te vinden en te blijven groeien."

"Ik blijf overtuigd van zijn keuze", bevestigt ook Vincent Haegeman nog. "Wat Debast mist is dat venijnige kantje van een verdediger, het hard in duel gaan en kopduels winnen. Maar dan denk ik dat Sporting de ideale stap is voor Debast, want die staan erom bekend messcherp te verdedigen. Ik heb altijd vertrouwen in verdedigers die naar Portugal of Italië trekken. Daar leer je echt verdedigen en Debast heeft genoeg talent om te slagen bij Sporting", besluit hij.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.