Portugese pers spaart Debast niet, maar Rode Duivel krijgt steun van Sporting-coach

4 augustus om 10:45

Het werd een debuut om snel te vergeten voor Zeno Debast bij Sporting CP, die met zijn ploeg de Supercup verloor van Porto. Sporting kwam nochtans op een 3-0 voorsprong, maar gaf die – mede door een foutje van Debast – nog uit handen en verloor met 3-4. In de Portugese pers was men ook streng voor onze landgenoot.

Tijdens en na de wedstrijd was er door de fans al heel wat kritiek op het jeugdproduct van RSC Anderlecht, maar ook in de media was men niet mals voor Debast. A Bola gaf hem slechts een 4/10 voor zijn prestatie, terwijl ook bij Record de Rode Duivel een 2/5 kreeg en het hem als één van de verantwoordelijken zag voor één van de tegendoelpunten.

Bij Sporting CP zelf blijft men echter geloven in Debast en krijgt hij ook flink wat steun. Zo zal Ruben Amorim nog heel vaak een beroep doen op onze landgenoot. "Hij gaat een toekomstige sterspeler worden en ik zou hem voor geen enkele andere centrale verdediger ter wereld willen ruilen", klonk het op zijn persconferentie na de wedstrijd.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.