Debast en Sporting CP gaan na 3-0 voorsprong onderuit, veel kritiek op Rode Duivel

3 augustus om 23:58

Zeno Debast is er niet in geslaagd om zijn eerste prijs met Sporting CP te pakken. Hij kwam in de Supercup tegen Porto met zijn ploeg wel op een 3-0 voorsprong, maar gaf die nog uit handen en wist weinig indruk te maken op de eigen achterban.

Tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen kreeg Debast heel wat lof, maar in zijn eerste echte debuut liep het minder voor de ex-speler van RSC Anderlecht. Hij kreeg wel meteen een basisplek in de Supercup tegen Porto, maar wist een deel van de eigen achterban toch niet te overtuigen.

Het begon nochtans bijzonder goed voor zijn ploeg, dat na amper een half uur voetballen al op 3-0 stond na doelpunten van Gonçalo Inacio, Pedro Gonçalves en Geovany Quenda. Debast hield zich echter moeilijk staande en speelde een negatieve rol in het tegendoelpunt van Wenderson Galeno, die profiteerde van een slechte tussenkomst van de verdediger.

Het ging van kwaad naar erger voor Debast, die na rust zijn rechtstreekse tegenstander Nico Gonzalez ook de 3-2 nog zag scoren. Enkele minuten later stonden beide clubs zelfs weer op gelijke hoogte en zorgde Galeno met zijn tweede van de avond voor de 3-3.


Daar bleef het ook bij tot het einde van de reguliere speeltijd. In de verlengingen ging Porto er uiteindelijk nog over en werd het via Jaime 3-4, de eindstand. De kritiek na de wedstrijd was dan ook niet mals voor Debast, die geen indruk kon maken op zijn eigen supporters en die wat meer hadden verwacht van het jeugdproduct van paars-wit. De verdediger krijgt komende vrijdag alvast de kans om zich te herpakken en neemt het in eigen huis met Sporting CP dan op tegen Rio Ave.