Kuyt trots na wedstrijd tussen Union SG – Beerschot

Kuyt fier na Union SG – Beerschot: “Dan weet je op welk niveau je speelt”

3 augustus om 12:18

Dirk Kuyt, de hoofdtrainer van Beerschot, was zeer te spreken over de Beren na het 3-1 verlies tegen Union SG. De promovendus wist zich te tonen tegen de vice-kampioen van de Jupiler Pro League, maar dit leverde uiteindelijk geen punten op.

Kuyt is tevreden over de manier waarop Beerschot zich toonde bij Union. “Hoe ze het veld opstappen, hoe ze de strijd aangaan mét voetbal, de tegenstander hun wil opleggen, een goal maken en nog wat kansen hadden op de aansluiting. Dan hoop je dat je in de laatste 10 minuten nog iets kan doen”, deelt Kuyt via Sporza.

Kuyt vertelt verder dat hij nog wissels in bracht om voor een resultaat te gaan met Beerschot tegen Union. “Uiteindelijk staat de restdefensie één keer niet goed en dan weet je op welk niveau je speelt. Daar kunnen we enkel van leren. Op basis van die foutjes verlies je de wedstrijd”, aldus Kuyt.

Kuyt sluit af door te benadrukken dat Beerschot zich heeft getoond tegen Union. “Ik ben trots op hoe de jongens zich over de 2-0 hebben gezet en hoe ze in de tweede helft het veld opstapten. Dat past bij Beerschot en daar kunnen we mee verder”, besluit Kuyt.