Wisselvallig Union kent de nodige moeite met Beerschot, maar pakt driepunter

2 augustus om 22:40
Laatste update: 2 augustus om 22:50

Bij Union is het voorlopig toch nog niet helemaal overtuigend dit seizoen. De ploeg van Sébastien Pocognoli kwam wel op een 2-0 voorsprong tegen Beerschot, maar had het in de tweede helft toch een pak lastiger. De driepunter bleef echter wel thuis: 3-1.

Dat Union nog niet helemaal klaar is, bewees de partij tegen Beerschot andermaal. Nochtans kon het niet beter beginnen voor de troepen van Pocognoli, dat al snel kon profiteren na een te korte terugspeelbal en via Eckert Ayensa op 1-0 kwam te staan.

Union had duidelijk nog iets goed te maken na het gelijkspel tegen Dender en ging ook na die vroege 1-0 nog vol voor meer doelpunten. Beerschot kwam er aanvallend amper aan te pas en zag Kevin Mac Allister vlak voor rust uiteindelijk de 2-0 in doel koppen.

De overwinning voor Union dus? Helemaal zeker was dat toch nog niet. Beerschot toonde na de rust een ander gelaat en kon al snel in de tweede helft vieren na een fout van Anthony Moris. Union was daarop toch wat van slag en zag Beerschot enkele (kleine) kansen bij elkaar voetbal.

De gelijkmaker kwam er echter niet en Union moest er alles aan doen om die te vermijden. Daar slaagde het ook niet. Sterker nog, vanuit het niets werd het in het slot van de partij via Cameron Puertas nog 3-1. De winst was binnen, al lijkt Pocognoli toch nog wat werk voor de boeg te hebben om de ploeg helemaal klaar te krijgen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.