Duel tussen Cercle Brugge en KAA Gent uitgesteld

Duel tussen Cercle Brugge en KAA Gent later vanwege Europese Play-Offs

2 augustus om 18:14

Het competitieduel tussen Cercle Brugge en KAA Gent, dat stond gepland voor 24 augustus, zal worden uitgesteld. Dat meldde Gent vrijdag via haar website nadat de Belgische bond die beslissing had genomen.

De reden van de verandering is dat er op 22 en 29 augustus Europese Play-Offs worden gespeeld. Op deze manier hebben de ploegen voldoende tijd en rust om zich daarop voor te bereiden.

Beide ploegen stootten donderdag door naar een derde Europese voorronde, Cercle van de Europa League en Gent in de Conference League. Volgende week en de week erna worden die derde voorronde-matchen afgewerkt.

Mocht Cercle doorgaan, dan moeten de club op 22 en 29 augustus de Play-Offs van de Europa League voetballen. Ook als ze het niet halen komt Cercle in actie, dan in de Play-Offs van de Conference League.

Ook Gent komt mogelijk op 22 en 29 augustus in actie in die Conference League Play-Offs, daarvoor moet evenwel eerst worden afgerekend met het Deense Silkeborg.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.