Schotse pers over Cercle Brugge: 'Kwam in aanvalsgolven naar voren'

Schotse pers over Cercle Brugge: 'Kwam in aanvalsgolven naar voren'

2 augustus om 09:30
Laatste update: 2 augustus om 09:31

Cercle Brugge wist donderdagavond Kilmarnock met 1-0 af te troeven in eigen huis. Daardoor is het team van Miron Muslic over het geheel gezien de winnaar. VoetbalPrimeur.be dook in de Schotse media.

Cercle sterker
Volgens BBC Scotland was Cercle uiteindelijk de bovenliggende partij. 'Net als de wedstrijd van vorige week begon het open, maar al snel werd het eenzijdig doordat Cercle in aanvalsgolven naar voren kwam.'

Eigen schuld
Slordigheid van de Schotse ploeg deed Cercle de score openen. 'Het openingsdoelpunt was echter de schuld van Kilmarnock zelf. Een simpele voorzet van rechts werd niet verwerkt door Mayo en Donnelly, en de bal viel perfect voor de voeten van Cercle-aanvoerder Somers die kon binnenschieten.'

Een cadeau
Derek McInnes was er niet over te spreken en legt de schuld bij de eigen ploeg. ''Wat een cadeau voor hen. Het is teleurstellend. Je kunt dat doelpunt op elk niveau verliezen en gestraft worden. Maar in dit geval is het anders. Het enige waar je zeker van kunt zijn bij Cercle Brugge is dat ze de bal in het strafschopgebied zullen leggen. Dan moet je er klaar voor zijn om daarmee om te gaan'', aldus McInnes volgens Daily Record.

Gemiste penalty
Ondanks een penalty van Cercle Brugge bleef de achterstand van Kilmarnock beperkt. 'Sterspeler Denkey stotterde in zijn aanloop en schoot een makkelijke penalty naar McCrorie's rechterkant. De keeper van Killie pakte de bal op de juiste manier en stopte die', schreef BBC Scotland.

Laatste hoop
De Schotten deden er vervolgens alles aan om de gelijkmaker op het scorebord te zetten na de gemiste penalty. 'Dat gaf Kilmarnock wat momentum en ze zetten het doel van Cercle Brugge 10 minuten lang onder druk, maar de gelijkmaker konden ze niet forceren, ondanks kansen voor Stuart Findlay en Watkins.’

Balende McInnes
De hoofdtrainer van Kilmarnock, McInnes, baalde van het verlies. ''Hun aanvoerder Somers staat altijd in een doelpuntenmakerpositie, hij scoort altijd veel doelpunten voor ze. Het is allemaal te vermijden en daarom zijn we echt geïrriteerd'', vertelde McInnes aan BBC Scotland.

Vervolg
De volgende horde van Cercle Brugge is nu het Noorse Molde FK dat over twee wedstrijden gezien te sterk was voor Silkeborg IF. De eerste match in de derde voorronde van de Europa League is volgende week donderdag op 8 augustus in het Akerstadion van Molde.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.