Vanhaezebrouck over Anderlecht: “Het was bij Riemer de gloednieuwshow”

Vanhaezebrouck fileert Anderlecht: “Het was bij Riemer de gloednieuwshow”

30 juli om 13:41
Laatste update: 30 juli om 13:41

Hein Vanhaezebrouck is ondertussen huisanalist geworden van Het Nieuwsblad. De voormalige coach van KAA Gent heeft met argusogen het eerste weekend van de Jupiler Pro League gevolgd. Hij richt zich op het matige spel van onder andere RSC Anderlecht

"Het was bij Brian Riemer weer de goednieuwsshow, maar in eigen huis moet je meer kunnen brengen." Hij benadrukt dat de 0-0's op de openingsspeeldag van de Jupiler Pro League allesbehalve boeiend waren en wijt dit aan de defensieve keuzes van de coaches. 

"Alle coaches van de kleine clubs – Standard incluis – hebben gekozen voor defensieve zekerheid. Ze stelden zich allen in op de grote ploegen en speelden zoals de Belgen op het EK: heel georganiseerd en afwachtend," aldus Vanhaezebrouck.

Vanhaezebrouck is van mening dat de grote clubs moeite hadden om een 5-4-1 formatie te doorbreken. Hij suggereert oplossingen zoals een van de drie centrale verdedigers laten inschuiven om beweging in het spel te brengen. "Genk deed dat zondag één keer met Kayembe en het leverde direct een enorme kans voor Karetsas op," vertelt hij. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.