Riemer vertelt over de start van RSC Anderlecht in Jupiler Pro League

Riemer (Anderlecht): “Fair om droomvoetbal te verwachten? Dat denk ik niet”

29 juli om 11:02

Brian Riemer, de oefenmeester van RSC Anderlecht, wist via de 1-0 zege tegen STVV met een driepunter te beginnen aan de Jupiler Pro League. Riemer werd voorgelegd dat de start van Anderlecht goed moet zijn en of dit wel mogelijk is met een ploeg die nog niet volledig gevormd is.

Riemer zei er het volgende over namens Anderlecht. “Misschien wordt het zaak om de mensen bij de start wat te kalmeren. Is het fair om vanaf 2 september te verwachten dat wij droomvoetbal op de mat zullen leggen? Dat denk ik niet. We zullen doorheen het seizoen doorgroeien naar ons beste niveau. We komen er wel, hoor”, citeert Het Laatste Nieuws Riemer.

Riemer werd vervolgens geconfronteerd met een eerder statement van Anderlecht. CEO Sports Jesper Fredberg en Riemer gaven aan dat na twee volledige seizoenen het échte Anderlecht zichtbaar zou gaan worden. Riemer reageerde hierop met een grijns.

“We hebben eerst geprobeerd om onze stempel te drukken op de werking van de club. We wilden een duidelijke manier van spelen implementeren én we probeerden er een echte winnaarsmentaliteit in te slijpen. Dat doe je door de juiste spelers aan te trekken. Je hebt tijd nodig om zo’n ploeg te kneden”, besloot Riemer.