Hoofdtrainer Riemer (Anderlecht) hard tegenover media

Riemer (Anderlecht) hard tegenover media: “F*ck it, voor mij is het halfvol”

28 juli om 19:18
Laatste update: 28 juli om 20:30

Brian Riemer, de hoofdtrainer van RSC Anderlecht wist, in de eerste match van het nieuwe Jupiler Pro League-seizoen met 1-0 te winnen van STVV. De oefenmeester liet voor de match van zich horen tegenover Het Laatste Nieuws en de media in het algemeen. Riemer is van mening dat er te negatief gekeken wordt en geeft aan dat voor hem het glas halfvol is bij Anderlecht.

Riemer vertelt dat het klimaat bij Anderlecht uiterst negatief was toen hij arriveerde. “Dan wil je de spelers vooral niet nog dieper in de put duwen. Het was zaak om de mensen waarmee we echt door wilden aan boord te houden en opnieuw in zichzelf laten geloven”, deelt Riemer.

Riemer geeft aan dat hij nu de mogelijkheid heeft om strenger te zijn bij Anderlecht. Vervolgens vraagt de oefenmeester van Anderlecht of hij nu de rollen om mag draaien en de media een vraag mag stellen. De vraag luidt als volgt: “Waarom focussen jullie in de media altijd op het negatieve?”

“Jullie zijn altijd op zoek naar het duistere kantje van een verhaal. Er is altijd een máár...Anderlecht is van de 11de naar de 3de plaats gegaan, máár...Het is altijd vechten tegen de negativiteit. Voor jullie is het glas altijd halfleeg, f*ck it, voor mij is het halfvol”, besluit Riemer.