Riemer vergelijkt Anderlecht met Club Brugge in Jupiler Pro League

Riemer vergelijkt Anderlecht met Club Brugge: “Zij spenderen 25 miljoen euro”

28 juli om 21:31

Brian Riemer, de hoofdtrainer van RSC Anderlecht, wist in de eerste speelronde van de Jupiler Pro League met 1-0 te winnen van STVV. Riemer geeft aan dat Anderlecht de juiste stappen maakt en dat paars-wit simpelweg een tikkeltje geluk nodig heeft. Vervolgens vergelijkt Riemer Anderlecht met Club Brugge in de Jupiler Pro League.

Riemer geeft aan dat het niet eerlijk is om nu van Anderlecht te verwachten dat de club ieder seizoen kampioen gaat worden. “Je kunt geen Jumbo laten opstijgen vanop een startbaan die is aangelegd voor een Cessna (een klein vliegtuig, red.). We zetten de juiste stappen met Anderlecht, we evolueren in de juiste richting. We hebben dat tikkeltje geluk nodig om die volgende horde te nemen, kampioen te spelen en het geld van de Champions League binnen te rijven”, citeert Het Laatste Nieuws Riemer.

Riemer wordt tot slot geconfronteerd met het feit dat Anderlecht altijd vergeleken zal worden met de prestaties van Club Brugge in de Jupiler Pro League. “Zij spenderen meer dan vijfentwintig miljoen voor eind juli. Club Brugge is vergelijkbaar met FC Kopenhagen. Eens je aan de top staat, krijg je een parachute mee waardoor je lang aan die top kunt zweven. Wij zijn nog aan het vechten om definitief gelanceerd te geraken”, besluit Riemer.