Antwerp boekt een nipte zege op bezoek bij Charleroi

De Roeck begint goed met Antwerp, nipte zege op bezoek bij Charleroi

28 juli om 20:25
Laatste update: 28 juli om 20:26

Royal Antwerp FC is het nieuwe Jupiler Pro League-seizoen begonnen met een zege. Antwerp wist op bezoek bij Sporting Charleroi met 0-1 te winnen door een vroeg doelpunt van Vincent Janssen.

In de eerste speelronde van de Jupiler Pro League ging Royal Antwerp FC op bezoek bij Sporting Charleroi. De Zebra’s tegenover The Great Old. De match begon redelijk in evenwicht, totdat Antwerp na 10 minuten op voorsprong kwam.

De nieuwkomer Tjaronn Chery wist Toby Alderweireld te vinden. De kapitein van Antwerp knikte de bal dwars voor het doel en daar was Vincent Janssen. De spits reageerde alert en wist een eenvoudig doelpunt te maken.

In de volgende fase was het Antwerp dat de controle had gevonden. Het lukte Charleroi niet om te reageren op de voorsprong van Antwerp. De nieuwkomers Denis Odoi en Chery maakten een sterke indruk bij Antwerp.

We gingen rusten met een nipte voorsprong voor Antwerp. De bezoekers hadden de controle, maar de match was allesbehalve een spektakelstuk. Het lukte de twee teams niet om tot grote kansen te komen.

In de tweede helft wist Chery opnieuw indruk te maken bij Antwerp. Toch was het Charleroi dat beter in de wedstrijd leek te komen, maar dit leverde de Zebra’s niet direct grote kansen op.

In de volgende fase kwamen er kansen over en weer, maar het was Charleroi dat zich steeds dominanter ging tonen tegen Antwerp. De spanning steeg, maar het lukte Charleroi niet om het overwicht uit te drukken op het scorebord.

In de slotfase bleef het spannend. Charleroi probeerde nog een doelpunt te forceren, maar Antwerp wist uiteindelijk de zege over de streep te trekken.