Alderweireld over De Roeck bij Antwerp: “Harder getraind dan met Van Bommel”

Alderweireld over De Roeck bij Antwerp: “De coach vraagt weleens mijn mening”

28 juli om 17:06

Toby Alderweireld begint bij Antwerp aan zijn derde en laatste contractjaar. De 35-jarige aanvoerder van The Great Old gaat in gesprek met Het Nieuwsblad. Hij praat onder andere over de trainerswissel bij Antwerp. 

Alderweireld sprak over de eerste weken onder de nieuwe coach Jonas De Roeck. "In de voorbereiding ligt de focus uiteraard voornamelijk op het fysieke aspect. En we hebben al hard getraind. Harder dan onder Van Bommel," merkte hij op. 

Hij waardeert de samenwerking met De Roeck, vooral omdat hij als ervaren speler nu anders naar een trainer kijkt. "De coach vraagt weleens mijn mening. Dat gebeurde vroeger veel minder. Toen ik bij Ajax met Koeman samenwerkte, was ik nog piepjong. Dan luister je gewoon en ga je niet te veel in discussie," aldus Alderweireld. 

Over de veranderingen die De Roeck heeft doorgevoerd, bleef hij discreet maar positief: "Hij legt uiteraard wel zijn eigen accenten." Met de komst van ervaren spelers zoals Denis Odoi en Tjaronn Chery, heeft Antwerp extra leidersfiguren in de kleedkamer gekregen. Alderweireld waardeert hun aanwezigheid en het natuurlijke leiderschap dat ze tonen. "Denis en Tjaronn zijn zelfs ouder dan ik. Ik voelde me plots weer een groentje," grapte hij.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.