Coosemans over positie bij Anderlecht: “Koffiedik kijken”

Coosemans na Anderlecht-STVV: “We misten de fans om druk te zetten”

28 juli om 17:43

Colin Coosemans van RSC Anderlecht gaf na de wedstrijd tegen Sint-Truiden VV zijn gemengde gevoelens weer. Ondanks de late zege dankzij Mario Stroeykens, benadrukte hij dat de steun van de supporters gemist werd. 

“We misten de steun van onze supporters om Sint-Truiden nog meer onder druk te zetten,” aldus Coosemans in Het Laatste Nieuws. Voetbal zonder supporters is niets, dat heeft ook de keeper van Anderlecht ervaren. De doelman voelde dan ook dat de aanwezigheid van de fans een belangrijke factor had kunnen zijn in het verhogen van de druk op de tegenstander.

De match zelf verliep ook moeizaam voor Anderlecht. Coosemans gaf aan dat de ploeg nog beter moet worden en meer kansen moet creëren. Hij was echter tevreden met de uiteindelijke overwinning. “Met de twaalfde man achter de ploeg steek je altijd een tandje bij”, klonk het.

Wat betreft zijn eigen positie bij Anderlecht, is Coosemans vastberaden om zijn plaats in het team te behouden, zelfs met de mogelijkheid van een nieuwe doelman in het verschiet. “De voorbereiding verliep naar wens en ik voel me goed,” deelde de Gentenaar. “Wat de toekomst brengt, is koffiedik kijken,” concludeerde Coosemans.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.