Garcia over transfers bij OHL: “De transfermarkt loopt ruim nog een maand”

Garcia over kern van OHL: “Wij hebben voorlopig nauwelijks spitsen in onze selectie”

28 juli om 17:30

Oud Heverlee Leuven begon de openingsspeeldag van de Jupiler Pro League met een gelijkspel tegen promovendus Beerschot. Het gelijkspel legde enkele pijnpunten bloot voor de ploeg. Aanvoerder Mathieu Maertens benoemde de moeilijkheden van de wedstrijd, coach Garcia werpte een blik op zijn kern.

“De eerste wedstrijd van het seizoen en al zeker tegen een nieuwkomer is altijd moeilijk,” legde hij uit in Het Nieuwsblad. Maertens was echter niet bang om de tekortkomingen van zijn team te erkennen. “We hadden wat scherper en gevaarlijker in de zone van de waarheid moeten zijn. Soms waren we met te weinig spelers in de box.”

Ondanks deze tekortkomingen was er ook een positieve kant aan het verhaal, vooral wat betreft de defensieve prestaties van OHL. Maertens benadrukte dat Beerschot weinig kansen kreeg. “We gaven inderdaad weinig kansen weg. Onze doelman Tobe Leysen moest nauwelijks redding brengen,” zei hij. 

Trainer Oscar Garcia wees op het enthousiasme en de energie van promovendus Beerschot, vooral voor eigen publiek. “Een promovendus heeft sowieso voor eigen publiek veel energie en drang naar voren,” verklaarde hij. Garcia benadrukte echter een groot probleem binnen zijn ploeg: het gebrek aan spitsen. “Wij hebben voorlopig nauwelijks spitsen in de kern. Ik hoop op enkele transfers,” zei hij. “Ik maak er mij niet druk over en weet dat de transfermarkt nog ruim een maand loopt,” concludeerde Garcia.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.