Paul Onuachu wil Southampton verlaten voor Trabzonspor

Transfer Yaremchuk van de baan? 'Ex-Gouden Schoen wil terug naar Trabzonspor'

26 juli om 16:50

Een hele tijd leek Roman Yaremchuk de nieuwe spits van het Turkse Trabzonspor te gaan worden. De Club Brugge-aanvaller lijkt echter niet te staan springen om naar de Süper Lig te verhuizen en Trabzonspor lijkt het wachten beu. Afgelopen seizoen kwam ex-Gouden Schoen Onuachu op huurbasis in actie voor de Turkse club. Hij zou graag terugkeren.

Volgens het Turkse Fanatik wil Onuachu dolgraag terugkeren naar Trabzonspor. De Nigeriaanse spits ligt momenteel nog onder contract bij Southampton, maar een vertrek lijkt nakende. 

Onuachu zelf heeft de Engelse club ondertussen laten weten dat hij opnieuw richting Trabzonspor wil trekken. De ex-KRC Genk-spits voelde zich er duidelijk in zijn sas en dat zie je terug in zijn statistieken. In 21 competitiewedstrijden deed hij 15 keer de netten trillen en gaf daarnaast 4 assists. 

De Turkse bron meldt dat Trabzonspor een bod van 6 miljoen euro uitgebracht heeft op de boomlange spits. Volgens Transfermarkt  heeft de Nigeriaan een marktwaarde van 13 miljoen euro, dus is het afwachten of Southampton hem voor minder dan de helft wel wil laten gaan. Eerder betaalde het in 2022 zelf nog 18 miljoen euro. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.