De Condé stak stokje voor transfer Onuachu: "Hij wilde wel naar Club Brugge gaan"

13 juni om 10:16

KRC Genk zag de voorbije jaren heel wat sterkhouders vertrekken en moest afgelopen seizoen onder meer afscheid nemen van Paul Onuachu. De spits vertrok naar Southampton, al kon het ook anders aflopen.

Onuachu won in 2021 de Gouden Schoen, maar kende daarna enkele moeilijke maanden. Dat zorgde ook bijna voor een verkoop. "De waarheid is dat hij als Gouden Schoen de eerste twee maanden niet speelde en er in de club zelfs stemmen opgingen om hem te verkopen", legt Head of Football Dimitri De Condé uit aan Het Laatste Nieuws.

Dat bleek Club Brugge graag zien te gebeuren. Het zocht naar een nieuwe spits en kwam daarvoor uit bij Onuachu. De Nigeriaan zag die transfer naar verluidt ook wel zitten. "Paul zei zelf: ‘Ik heb interesse en wil eventueel naar Club Brugge gaan.'", onthult De Condé. Zover kwam het echter niet. "Daar heb ik mijn hoofd voorgelegd. In januari vertrok hij alsnog", aldus de sterke man van Genk.

Bij Southampton brak Onuachu echter niet door en de Engelse club leende hem uit aan Trabzonspor, waar hij wel een uitblinker was. Toch zal hij die club hoogstwaarschijnlijk verlaten. Komt er dan ook een terugkeer naar Genk aan? "Dat lijkt me financieel voor ons niet logisch", besluit De Condé duidelijk.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.