'Adjei (Hammarby) moet vertrek van Debast bij RSC Anderlecht opvangen'

13 juni om 10:00
Laatste update: 13 juni om 10:59

RSC Anderlecht moet afscheid nemen van Zeno Debast en ziet de verdediger richting Sporting CP verhuizen. De club moet inmiddels op zoek naar een vervanger en is daarvoor uitgekomen bij Nathaniel Adjei.

Aan het einde van het vorige kalenderjaar raakte al bekend dat verschillende Belgische topclubs het vizier hadden gericht op Adjei, een 21-jarige Ghanese verdediger die door Hammarby werd uitgeleend aan FC Lorient. Van die Belgische topclubs is volgens Expressen voorlopig enkel RSC Anderlecht overgebleven.

De Belgische topclub heeft naar verluidt al een bod van rond de vier miljoen euro uitgebracht op Adjei, al is er nog flink wat meer interesse in de verdediger. Ook het Rangers van Philippe Clement wordt genoemd, terwijl ook Feyenoord, Strasbourg en Stade Reims potentiële bestemmingen zijn voor Adjei.

Bij Anderlecht moet Adjei het vertrek van Debast opvangen, terwijl het ook nog niet zeker is of Jan Vertonghen blijft voetballen en of Federico Gattoni definitief wordt overgenomen van Sevilla.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.