Gift Orban ex-KAA Gent mag vertrekken bij Olympique Lyon

'Orban mag alweer vertrekken bij Olympique Lyon, KAA Gent kan zo opnieuw cashen'

25 juli om 18:44

Terwijl ex-KAA Gent-aanvaller Malick Fofana mooie vooruitzichten lijkt te hebben bij Olympique Lyon, ziet het ernaar uit dat Gift Orban alweer mag vertrekken. En dat is goed nieuws voor de Buffalo's.

Met Alexandre Lacazette als kapitein én de komst van Georges Mikautadze, lijkt Orban nog minder in aanmerking te komen voor een basisplek bij Lyon. Volgens Nabil Djellit, journalist bij France Football, is Stade Brest echter erg geïnteresseerd in de Nigeriaanse spits.

De Franse club was het afgelopen seizoen dé verrassing in de Ligue 1 en eindigde op de derde plek, wat meteen goed was voor Champions League-voetbal. Lyon moet het als zesde in de stand echter stellen met de groepsfase van de Europa League. 

Sportief gezien lijkt het dus geen al te slechte kans voor Orban, indien het tot een effectieve overstap zou komen. Daarnaast zou het eigenlijk ook goed nieuws zijn voor KAA Gent.

De Buffalo's lieten hun aanvaller enkele maanden geleden vertrekken voor zo'n 14 miljoen euro. Dankzij de doorverkoopclausule van 20 procent die bij de overstap hoorde, zou Orban opnieuw enkele miljoenen kunnen opleveren. Volgens Transfermarkt heeft de 22-jarige aanvaller momenteel een marktwaarde van 15 miljoen euro. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.