KAA Gent dreigt De Sart te verliezen: "Kunnen we niet tegen concurreren"

25 juli om 10:47

KAA Gent dreigt Julien De Sart vanuit het niets dan toch nog te zien vertrekken. De middenvelder kan naar Al-Rayyan uit Qatar verhuizen. Een uitgaand vertrek waar men bij KAA Gent zich niet had op voorbereid, maar men beseft ook dat het moeilijk wordt om De Sart te houden.

De Sart tekende recent nog bij tot medio 2028 bij KAA Gent, maar lijkt de club nu toch te gaan verlaten. "Uiteraard is dat zeer zuur voor de club, omdat De Sart toch een van onze sleutelfiguren is", zegt sportief directeur Arnar Vidarsson op de clubkanalen.

Een vertrek tegenhouden wordt echter moeilijk voor Gent, dat 6,5 miljoen euro kan ontvangen voor de middenvelder. "Er komt dan interesse vanuit een land waar wij financieel niet kunnen tegen concurreren. We begrijpen Julien. Mentaal heeft hij het moeilijk, dat begrijp ik wel", klinkt het.

De Sart tekende ook niet present op de training van woensdag, maar wil niet spreken van een verzuurde relatie. "Julien kan veel geld verdienen en we gaan daar nog samen over praten. De oplossing zal er binnen een aantal dagen komen", besluit hij.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.