Thomas Meunier reageert op rel met Trabzonspor-voorzitter

Meunier reageert op rel met Trabzonspor-voorzitter: "Volledig misplaatst"

23 juli om 22:12

Thomas Meunier haalde zich met zijn vertrek bij Trabzonspor de woede van de Turkse voorzitter op de hals. Met een last-minute contractopzegging had de Rode Duivel Trabzonspor onheus behandeld, zo klonk het. Dinsdagavond liet Meunier op zijn X-account zijn kant van het verhaal horen.

Voorzitter Ertuğrul Doğan dreigde zelfs met een rechtszaak tegen Meunier en zijn nieuwe club. Daar is tot nu toe niets van terecht gekomen. Meunier heeft gehandeld conform de eerder gemaakte afspraken, zo schrijft hij.

 "Na aan de schandpaal te zijn genageld door meerdere mensen, is het tijd om onwaarheden recht te zetten", schrijft Meunier. "Ik heb de overeenkomst met Trabzonspor 100% nageleefd. Er was een optie die mij het recht gaf om mijn contract eenzijdig en zonder kosten op te zeggen tot en met 15 juli 2024, in geval van een overgang naar een club buiten Turkije."

De nieuwbakken speler van Lille schrijft verder dat de opzegging niet vijf minuten voordien, maar ruim eerder verstuurd werd: "Om 21.30 uur landde ik na mijn vakantie in Griekenland en toen heb ik meteen het document doorgestuurd", klinkt het.

Over de heetgebakerde reactie van de club is Meunier zeer verbolgen. "Het persbericht van Trabzonspor is volledig misplaatst, mijn naam en reputatie werden beschadigd zonder enige reden."

De rechtsachter houdt zelf de juridische kaart nog tegen de borst. "Ik behoud mij het recht om juridische stappen te ondernemen tegen de leugenaars die zomaar hun leugenachtige bitterheid publiekelijk delen", besluit Meunier.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.