Voorzitter Trabzonspor reageert laaiend op vertrek Meunier

Voorzitter Trabzonspor: "Alle wettelijke mogelijkheden inzake Meunier gebruiken"

16 juli om 18:40

De voorzitter van Trabzonspor heeft geen goed woord over voor de last-minute contractopzegging van Rode Duivel Thomas Meunier. In een gesprek met de Turkse zender A Spor spreekt Ertuğrul Doğan klare taal. "We zullen al onze wettelijke mogelijkheden gebruiken", klinkt het.

Meunier zou pas vlak voor het verstrijken van de deadline het bericht van opzegging hebben doorgegeven aan Trabzonspor. "Vijf minuten voor het aflopen van de clausule in het contract van Thomas Meunier stuurde de speler een e-mail waarin hij verklaarde dat hij zijn contract eenzijdig had opgezegd", verklaart de Trabzonspor-voorzitter.

De club wil het incident niet zomaar voorbij laten gaan. "We zullen al onze wettelijke mogelijkheden inzake Meunier gebruiken. We zullen niemand met geweld vasthouden die hier niet wil blijven", wil Doğan kwijt. "Ik heb advocaten in de arm genomen en we zullen ons recht halen. We gaan hem en de club waar hij naartoe vertrekt aanklagen."

Of de juridische klacht van Trabzonspor enige grond heeft is echter zeer de vraag, aangezien Meunier voor de deadline heeft gehandeld. Doğan denkt een zaak te hebben wegens oneerlijke beëindiging. De voorzitter is echter ook realistisch: “Het is mogelijk dat hij het Trabzonspor-truitje niet meer draagt", besluit hij.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.