Fink bij Genk: “Elke coach is een dief, ook Guardiola”

Fink over coachingstijl bij Genk: “Elke coach is een dief, ook Guardiola”

22 juli om 10:01

Thorsten Fink, de kersverse coach van KRC Genk, begint vol energie aan het nieuwe seizoen van de Jupiler Pro League. Met onder meer 236 gespeelde duels als speler voor Bayern München, brengt hij heel wat ervaring mee. Die wil hij delen met de Genkse spelersgroep.

In zijn carrière heeft Fink onder grote coaches gewerkt bij Bayern München, en hij geeft toe dat hij veel van hen heeft geleerd. "Uiteindelijk is elke coach een dief," lacht Fink tijdens het interview met Het Laatste Nieuws. "Ik heb voetbal niet uitgevonden, Guardiola ook niet. Die heeft gekeken naar wat Cruijff heeft gedaan.”

“We pikken allemaal ideeën van andere coaches, zonder iemand exact te kopiëren." Volgens Fink is het essentieel om te ontdekken wat bij jouw eigen stijl past en wat voor jou werkt. Dit omvat volgens hem je persoonlijkheid, je manier van leiding geven en het tactische gedeelte.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Fink staat bekend om zijn aanvallende speelstijl en wil dit ook bij Genk doorvoeren. "Ikzelf ben zeker geen defensieve coach. Ik wil de bal hebben en domineren, want als wij de bal hebben, kan een ander niet scoren," legt hij uit.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.