Fink is duidelijk over uitgaande transfer bij Genk: “Wil niet blijven”

Fink is duidelijk over uitgaande transfer bij Genk: “Hij wil niet blijven”

22 juli om 09:29

Thorsten Fink, de nieuwe coach van KRC Genk, brengt een frisse wind naar de club. In een interview met HLN sprak Fink over zijn filosofie en stijl als trainer. Hij liet zien dat hij een benaderbare, maar ook rechtlijnige coach is. 

Fink: "Ik ben een man met humor en geen autoritaire trainer, maar als er iemand geen discipline toont, wordt dat zeker benoemd en zal dat indien nodig consequenties hebben." De coach maakte verder tijdens zijn introductie bij Genk een ontspannen indruk.

Toch is het niet allemaal ontspannen. Een van de uitdagingen voor Fink is de situatie rond Galarza, een speler die niet langer wil blijven en daardoor niet meer meetraint. Fink heeft meerdere keren geprobeerd om hem van gedachten te doen veranderen, maar zonder succes. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door KRC Genk (@krcgenkofficial)

"Laat me zeggen dat hij niet in staat is om mee te trainen. Hij wil niet blijven," aldus Fink. Ondanks de moeilijkheden blijft hij positief over de capaciteiten van Galarza. "Het is nochtans een goede speler. Hij zou passen in mijn systeem." 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.