Anderlecht: ‘Als Augustinsson komt, is dit niet echt iets voor hem’

Rol van N’Diaye bij Anderlecht: ‘Als Augustinsson komt, is dit niet echt iets voor hem’

22 juli om 08:59
Laatste update: 22 juli om 10:01

RSC Anderlecht boekte een 2-1 overwinning in hun galamatch tegen Wolfsburg. Jürgen Geril, journalist bij Het Nieuwsblad, merkte een opvallende evolutie op. De rol van Moussa N’Diaye was volgens de journalist opmerkelijk. 

‘Anderlecht-coach Brian Riemer moet meer offensieve ­patronen in zijn elftal krijgen’, lezen we in de krant. Tijdens de opbouw vanuit de achterhoede schoof N'Diaye regelmatig naar het middenveld om de bal op te eisen en het spel te dicteren. Het is een rol vergelijkbaar met die van een 'inverted wingback'. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Dit dwong Leoni om als verdediger naar links te schuiven, terwijl Mats Rits zich extra terugliet vallen. Hoewel N'Diaye initiatief toont en durft opzetten, leverde dit volgens Geril niet altijd het gewenste resultaat op. ‘N'Diaye is wel een gast die iets durft op te zetten, maar de actie rendeerde lang niet altijd’, aldus de journalist. 

De mogelijke komst van Ludwig Augustinsson zou volgens Geril dit patroon kunnen veranderen. ‘Als Ludwig Augustinsson straks nog tekent, is zo'n rol niet echt iets voor de Zweed’, merkt de krant op. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.