Kwetsuur Francis Amuzu (Anderlecht) is geen kruisbandblessure

Opluchting bij Anderlecht, 'kwetsuur Amuzu is geen kruisbandblessure'

21 juli om 20:20
Laatste update: 21 juli om 20:20

Francis Amuzu viel tijdens de oefenmatch tussen RSC Anderlecht en VfL Wolfsburg uit met een kwetsuur. De linksbuiten moest geholpen worden om de kleedkamer te bereiken. Uit de eerste medische onderzoeken lijkt het gelukkig geen kruisbandblessure te zijn, dat meldt Het Nieuwsblad zondag.

Na ongeveer 35 minuten spelen en bij een 0-1 achterstand liep het mis voor Amuzu. De flankaanvaller ging neer na een duel met een Duitse verdediger en leek ernstig gekwetst. Medische hulp werd snel verleend, maar de verzorger gaf gelijk aan dat de partij voor Amuzu erop zat.

Uit de eerste medische onderzoeken lijkt het nu relatief mee te vallen voor Amuzu en paars-wit: het duidde eerder op een meniscusblessure dan op kruisbandletsel, waarvoor een veel langere herstelperiode staat.

Hoe lang Anderlecht de buitenspeler zal moeten missen is nog niet precies duidelijk, maar in Brussel houden ze er ernstig rekening mee dat Amuzu minstens een maand afwezig zal zijn en dus de start van de Jupiler Pro League zal moeten missen. Maandag zal de speler een grondige scan ondergaan, dan zal er meer duidelijkheid komen hoe ernstig de blessure is.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.