Anderlecht wint van Wolfsburg, maar verliest Amuzu

20 juli om 15:28

RSC Anderlecht heeft zaterdag zijn galamatch tegen VfL Wolfsburg met 2-1 gewonnen. Domper op de feestvreugde was het geblesseerd uitvallen van Francis Amuzu.

Anderlecht werkte zijn galamatch af zonder nieuwkomers. Paars-wit trok immers nog niemand aan deze zomer. Vertonghen – die zijn contract in Brussel toch verlengde – begon net zoals de andere EK-gangers Dreyer en Dolberg op de bank. In de basis stonden onder meer Coosemans, Engwanda en N'Diaye.

Na een kwartier kwam Anderlecht op achterstand. De grootste klap kwam evenwel toen Amuzu geblesseerd uitviel. Met hulp van twee mensen van de staff werd hij naar de kant gehaald. Hoe ernstig de blessure van Amuzu is, is nog onduidelijk.

Na de rust kreeg Anderlecht de nodige kansen en kwam het via Dolberg na 67 minuten langszij. Even later zette Angulo de 2-1 op het bord, waardoor Anderlecht zijn laatste grote test voor de start van het nieuwe seizoen winnend afsloot.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.