'Anderlecht heeft Milan-verdediger Simic bijna binnen, tekent zondag contract'

'Anderlecht heeft Milan-verdediger bijna binnen, tekent zondag contract'

20 juli om 23:24

RSC Anderlecht staat op het punt de eerste transfer van deze zomermercato af te ronden. Volgens de Italiaanse website Calcio Mercato tekent verdediger Jan-Carlo Simić (19) deze zondag een meerjarig contract in Brussel.

Met de deal zou drie miljoen euro gemoeid zijn, daarbij zou Milan een doorverkooppercentage hebben bedongen van 20%. Er ligt in Brussel een contract klaar dat loopt tot medio 2028. 

Anderlecht zag Zeno Debast, Kasper Schmeichel, Federico Gattoni, Thomas Delaney en Ludwig Augustinsson inmiddels vertrekken. Tot nu toe was de contractverlenging van Jan Vertonghen het enige goede nieuws. Maar de komst van Simić zou een nieuwe personele opsteker zijn voor paars-wit.                          

De in Duitsland geboren Simic werd opgeleid door VfB Stuttgart en trok in 2022 naar Italië. Bij Milan kwam hij hoofdzakelijk uit voor de jeugdploegen, maar de Duitse Serviër speelde ook zes wedstrijden in het eerste elftal van de Italiaanse topclub.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.