Union SG komt in oefenduel tegen Sporting CP terug van 2-0 achterstand

Union komt in oefenmatch tegen Portugese kampioen terug van 2-0 achterstand

17 juli om 23:48

Union Saint-Gilloise speelde woensdagavond een vriendschappelijke match tegen de regerend kampioen van Portugal, Sporting CP. Union kwam 2-0 achter, maar in de laatste twintig minuten werd die schade vakkundig gerepareerd. Het eindige op 2-2 in de Algarve.

Bij de Portugezen hoorde Zeno Debast nog niet bij de wedstrijdselectie. De nieuwe Union-coach Sébastien Pocognoli had in zijn basisteam wel een plekje ingeruimd voor aanwinst Anouar Ait El Hadj.

Vlak voor rust kwam Union op achterstand en tien minuten na de pauze stond het al 2-0 voor Sporting. De slotfase was echter voor de Brusselaars. Na 73 minuten scoorde Noah Sadiki de aansluitingstreffer en vlak voor tijd maakte de Canadees Promise David zijn eerste doelpunt voor Union. De spits ging rond de doelman en werkte vervolgens beheerst af.

De match in Portugal was voor Union het laatste oefenduel voorafgaand aan de match om de Supercup, komende zaterdag tegen kampioen Club Brugge.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.