KBVB en Ref. Dep. over de ambities van de arbitrage komend seizoen

KBVB en Ref. Dep. over ambities arbitrage: ‘Naar hoogste niveau UEFA brengen’

17 juli om 18:02

De Royal Belgian Football Association en het Professional Refereeing Department hebben hun ambities voor het komende seizoen gedeeld. Peter Willems, de directeur Sport en Arbitrage en technisch directeur Jonathan Lardot legden uit wat de ambities voor de arbitrage zijn in het aankomende seizoen van de Jupiler Pro League, de Challenger Pro League en de Super League.

De ambities van de arbitrage voor het aankomende seizoen liggen hoger. ‘scheidsrechters opnieuw op het hoogste niveau bij UEFA brengen, een brede basis scheidsrechters op play-off 1 niveau opbouwen, de kwaliteit van de arbitrage in de Challenger Pro League verhogen en het niveau van de vrouwelijke scheidsrechters verder opkrikken’, deelt de KBVB en het Ref. Dep. via de officiële kanalen.

‘Het speerpunt van het nieuwe plan is de individuele begeleiding van de scheidsrechters. Scheidsrechters krijgen coaches die hen doorheen het voetbalseizoen op individuele basis begeleiden. Het betreffen ex-scheidsrechters met ervaring op het hoogste niveau’, besluiten de KBVB en het Ref. Dep.