Nieuwe regel: ‘Respectvolle aanvoerders aanspreekpunt, streng optreden’

Ref. Dep. bevestigt: ‘Respectvolle aanvoerders aanspreekpunt, streng optreden’

17 juli om 13:01

De Royal Belgian Football Association en de Professional Refereeing Department hebben verteld over de wijzigingen voor het aankomende seizoen. Peter Willems, de directeur Sport en Arbitrage legde zijn plannen voor de arbitrage uit en technisch directeur Jonathan Lardot stelde de wijzigingen in de spelregels voor. De grootste wijziging voor het aankomende seizoen is dat de aanvoerders het aanspreekpunt zullen zijn voor de refs.

‘De scheidsrechter informeert de aanvoerders over belangrijke incidenten tijdens de wedstrijd. Enkel de aanvoerders mogen – op een respectvolle manier – met de scheidsrechter spreken tijdens deze verduidelijking, of de scheidsrechters op eigen initiatief om informatie vragen’, klinkt het.

Het Professional Refereeing Department geeft aan dat er streng wordt opgetreden wanneer er niet aan de nieuwe regel wordt voldaan. ‘Spelers – op het veld en op de bank – en de leden van de staf die de rol van aanvoerder negeren en de scheidsrechter respectloos benaderen, zullen worden bestraft.’