Onana transfer van Everton naar Aston Villa

UPDATE: 'Here we go: Onana staat op het punt om te tekenen bij Aston Villa'

17 juli om 19:27
Laatste update: 17 juli om 19:27

Amadou Onana staat op het punt een stap in zijn carrière te zetten met een transfer van Everton naar Aston Villa. De Rode Duivel wordt zo een van de duurste Belgen ooit met een prijskaartje dat kan oplopen tot 60 miljoen euro. Dat schrijft Het Laatste Nieuws op maandag.

Aston Villa, dat vorig seizoen als vierde eindigde in de Premier League, heeft een akkoord bereikt voor een transfersom van 48 miljoen euro, die via bonussen kan oplopen tot 60 miljoen. Dit betekent ook een financiële meevaller voor Everton, dat twee jaar geleden 35 miljoen betaalde voor Onana. "Het is enkel nog wachten op de medische tests - die zijn voor de komende dagen - en dan wordt de deal afgerond," aldus Kristof Terreur van Het Laatste Nieuws.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Voor Aston Villa-coach Unai Emery was Onana een topprioriteit deze zomer. Met het vertrek van Douglas Luiz naar Juventus voor meer dan 50 miljoen euro en de blessure van Boubacar Kamara, was versterking op het middenveld cruciaal. Emery ziet in Onana de perfecte middenvelder voor zijn team.

Zijn transfer naar Aston Villa wordt de achtste duurste ooit voor een Belg, na grootheden als Eden Hazard en Kevin De Bruyne. "The only way is up," concludeert Terreur, die gelooft dat er een grote carrière op hem wacht.

Update: Woensdag bevestigde transferspecialist Fabrizio Romano dat Onana op het punt staat om te tekenen voor Aston Villa. Hij zou er een contract voor 5 seizoenen gaan tekenen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.