OFFICIEEL: Sevilla bevestigt transfer van Lokonga (ex-Anderlecht)

OFFICIEEL: Sevilla bevestigt transfer van Sambi Lokonga (ex-Anderlecht)

15 juli om 13:04

Sevilla heeft op maandag officieel aangekondigd dat Albert Sambi Lokonga de overstap maakt van Arsenal naar de Spaanse club. Na succesvolle medische tests en het ondertekenen van de contracten is de deal nu rond. De Belgische middenvelder zal dit seizoen op huurbasis voor Sevilla spelen, met een optie tot koop van 12 miljoen euro aan het einde van de huurperiode.

Lokonga, die in 2021 door Arsenal voor ongeveer 17,5 miljoen euro werd overgenomen van RSC Anderlecht, heeft sinds zijn komst bij de Engelse club meerdere keren op huurbasis gespeeld. Zo werd hij eerder uitgeleend aan Crystal Palace en Luton Town. Met zijn overstap naar Sevilla zet Lokonga nu een nieuwe stap in zijn carrière, waarbij hij de kans krijgt om zijn talenten te laten zien in La Liga.

Bij Sevilla voegt Lokonga zich bij zijn Belgische landgenoten Dodi Lukebakio en Adnan Januzaj, wat de integratie in het team wellicht zal vergemakkelijken. De verwachting is dat Lokonga een belangrijke rol zal spelen in het middenveld van Sevilla en de ploeg zal versterken in hun strijd om successen in zowel de nationale competitie als Europese toernooien.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.